ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Mε αφορμή την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, 1-7 Νοεμβρίου 2019, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών πραγματοποίησαν έκθεση ζωγραφικής όπου νέοι καλλιτέχνες δημιούργησαν για τον μητρικό θηλασμό. Στην έκθεση παρουσιάστηκε και η παρακάτω εργασία της κ. Βασιλικής Σπυρέλλη φοιτήτριας του τμήματος Θεωρίας και Τέχνης της ΑΣΚΤ με θέμα: «H υποδοχή και η προέλευση της Ιερής Θηλάζουσας Μητέρας στην εικονογραφία»

Δείτε την εργασία

Με αφορμή τον εορτασμό της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού στην Ελλάδα (1-7 Νοεμβρίου) διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού, Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής 

Παιδιατρικής, και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών έκθεση νέων καλλιτεχνών με θέμα «Ο δρόμος της φύσης», Νέοι καλλιτέχνες δημιουργούν για τον Μητρικό Θηλασμό, η οποία έλαβε χώρα στον Εκθεσιακό χώρο της Σχολής «Νίκος Κεσσανλής», 1-7 Νοεμβρίου. Οι φοιτητές/τριες και απόφοιτοι της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών δημιούργησαν έργα ειδικά για την εβδομάδα του Μητρικού Θηλασμού, τα οποία εκτέθηκαν στον εκθεσιακό χώρο της Α.Σ.Κ.Τ. «Νίκος Κεσσανλής» για μία εβδομάδα. Λαμβάνοντας έμπνευση από την τρυφερή σχέση μητέρας παιδιού που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια του θηλασμού, από τις προσωπικές ή οικογενειακές εμπειρίες θηλασμού, την ανατομία του γυναικείου στήθους, αλλά ακόμα και από τη μυθολογία όπου το μητρικό γάλα υποδηλώνεται ως γενεσιουργός δύναμη αποτύπωσαν την ιδιαίτερη και πολύτιμη φύση του θηλασμού, χρησιμοποιώντας ο καθένας το ιδιαίτερο εικαστικό του λεξιλόγιο. Τα έργα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση υλοποιήθηκαν με διάφορα μέσα όπως ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, συνδυασμούς ετερόκλητων υλικών και πρακτικές όπως το κέντημα και το πλέξιμο. 

Έτσι, με τα έργα τους επιχείρησαν να συμβάλλουν στην αλλαγή της κουλτούρας του θηλασμού στη χώρα μας, γιατί  η επιστροφή στο θηλασμό είναι επανασύνδεση με τη φύση, ο θηλασμός είναι ο δρόμος της φύσης.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την εποπτεία του Κοσμήτορα και Καθηγητή  της Α.Σ.Κ.Τ. κ. Άγγελου Αντωνόπουλου. Οργάνωση και επιμέλεια κ. Πέννυ Γκέκα Ε.ΔΙ.Π. Α΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής.

Διάρκεια έκθεσης: 1-7 Νοεμβρίου 2019

Εκθεσιακός Χώρος «Νίκος Κεσσανλής» Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών